maanantai 14. tammikuuta 2013

Seinät pohjamaalissa, tiiveysmittaus ja sälekaihdintarjoukset

Sisätyöt etenevät hyvin ja aikataulussa. Luotto on kova, että talo valmistuu tammikuun lopussa:) Tänään seinien pohjamaalaus on tehty loppuun. Maalari käy vielä seinät läpi ja paikkaa mahdollisia kolhuja jne. Tämän viikon aikana valmistuu vielä valmista pintaa. Myös märkätilojen vesieristys on tehty ja vastaavamme käy huomenna tarkastamassa sen.

Tiiveysmittaus tehtiin tänään uudestaan. Edellisellä kerralla meillä ei ollut vielä takkaa ja hormia sekä mm. yksi ikkuna puuttui. Vastaavamme puuttui tähän. Tulokseksi saatiin nyt uusintamittauksessa 0,6.Todellisempi tulos lienee aavistuksen parempi, koska talosta puuttuu vielä ikkunoiden smyygit, listat, ikkunoiden peitelevyt jne. Mittaustulos on joka tapauksessa hyvä ja käytännön merkitystä tuolla ei juuri ole.Olemme joka tapauksessa tyytyväisiä tulokseen.

Laitoin viikonloppuna muutamaan paikkaan tarjouspyynnön sälekaihtimista ja niiden asennuksista. Tässäkin voi sanoa, että hintaerot ovat suuria eri tarjoajien kesken. Meillä on yhteensä 16 ikkunaa ja yksi ovi mihin haluamme sälekaihtimet. Tarjousten hinnat liikkuivat 420-800 euron välillä asennuksineen. Halvin tarjoaja käsittääkseni valmistaa sälekaihtimet itse, joka selittänee suurta prosenttuaalista eroa muihin nähden. Se oli selkeästi halvempi muihin verrattuna.

2 kommenttia:

 1. Tuo 420 euroa on TODELLA halpa! Meillä maksoi suurin piirtein saman verran kaihtimet 9 ikkunaruutuun ja kahteen oveen asennuksineen.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, positiivinen yllätys. Arvelin, että tulee maksamaan noin 500-600 euroa. Yksi tarjous tulee varmaan vielä, mutta luultavammin tilaamme tuolta eli http://www.kaihdinlehtonen.fi. Tekevät vielä tarkistusmittauksenkin tuohon hintaan.

   Seuraavat hinnat olivat 630 ja 655 eur, kaikki 25 mm alumiinisäleellä, perinteisillä säätötangoilla ja naruilla.

   Poista