keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Lumilinko olisi pop

Lunta oli tullut taas ihan mukavasti Joulunpyhien aikaan. Normaalisti lumitöihin menee noin puoli tuntia kahdelta ihmiseltä. Nyt lunta oli kertynyt sen verran, että siinä oli tunnin urakka. Yleensä teemme lumityöt aikalailla heti, kun lunta on tullut, mutta nyt satuimme olemaan reissussa.

Tulee tässä pikku hiljaa mieleen lumilingon osto. Lumityöthän ovat ihan kivaa hyötyliikuntaa, mutta välillä se alkaa maistumaan puulta, kun olisi muutakin tekemistä. Sinällään meidän tontti ei nyt hirveän iso ole, lumenluontia arviolta 150 neliötä. Kyllä sillä lumilingollakin aikaa saa kulumaan ja osa pitää siltikin kolata.

Onko teillä kokemuksia lumilingoista? Honda on tietysti hyvä, mutta on sillä hintaakin. Olen silmäillyt tuollaisia vajaan 1000 euroa maksavia ja se kuullostaisi vielä järkevältä hintaluokaltakin. Kiinalaiset ovat halvempia, mutta varaosien saanti niihin on niin ja näin?

Onko kokemuksia esim Stiga Snow Cubesta tai MTD ME61 lumilingosta? Tai mitä muita lumilinkoja voisitte suositella? Nyt ei haeta lumilinkojen Ferraria, mutta ei kyllä Ladaakaan. Sellainen perus Toyota olisi riittävä :)

4 kommenttia:

 1. Heh, meilläkin käydään samansuuntaista keskustelua. On jo käyty sitten viime vuoden.... Ratkaisua ei vielä tosin olla saatu aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Eikö likistöltä löydy urakoitsijaa joka tekisi lumitöitä järkevällä hinnalla? Me on jo pari talvea ostettu palveluna pihatien ja ajopihan auraus. Kolattavaa jää toki itsellekin, mutta lumilingon hinnalla tuota palvelua ostaa näillä taksoilla sen reilun 10 vuotta, ja lumilingon käytöstäkin jotain kuluja on. Sekä tietty ajan ja vaivan säästö on aika rok :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä idea, täytyy tutkiskella ketä täällä tarjoaisi tuollaista palvelua. Alue on uusi, mutta kyllä tässä lähistöllä taasen taloja löytyy. Lumilinko vie tilaakiin ja tosiaan kyllähän käytöstäkin kuluja syntyy. Tosin sillä voisi tehdä isomman alankin ja kulkukäytävät talon ympärikin helposti.

   Poista