perjantai 3. elokuuta 2012

Lattia valukunnossa

Palasimme tänään Katinkullasta ja tontilla on tapahtunut tällä viikolla kaikenlaista :)

Putkari kävi alkuviikosta asentamassa alapohjaan pohjaviemärit. Ontelolaatoista oli sittenkin puuttunut läpivientejä ja joitakin läpivientejä oli pitänyt suurentaakin. Tämä tietysti toi meille vähän harmaita hiuksia, mutta asia selvisi nopeasti. Virhe oli tapahtunut Helmitalon puolella ja suoraselkäisesti myönsivätkin sen heti. Meille jäi säikähdyksen jälkeen lopulta hyvä fiilis, että asiasta ei tarvinnut alkaa vääntämään kättä. Vielä pitää tietysti katsoa ettei tuosta tule ylimääräisiä kustannuksia meille.

Lattiastyroxit on myös asennettu tällä viikolla ja tänään Warmian miehet kävivät asentamassa lattialämmityskaapelit ja jakotukit. Alla muutama kuva työn jäljestä. Luultavammin ensi viikolla on vuorossa lattiavalu.

Lattialämmitysputket ja läpiviennit

Huoltoluukku paikoillaan

Lisää läpivientejä

Postilaatikossa oli odottamassa ensimmäinen Helmitalon laskukin. Lasku sisälsi myös lisälaskun, joka koostuu autokatoksen, piha-alueen ja terassin ylimääräisistä maansiirtotöistä, kallio- ja santamurskeista, sepelistä, sajaojaputkista, tarkistuskaivosta, routaeristeistä jne.

Mainittakoon, että tontille ajettiin ylimääräistä soraa seuraavasti:
 • Kallimurske 0-32 60 tonnia
 • Kalliomurske 0-16 81 tonnia
 • Sepeli 16-32 120,5 tonnia
 • Santamurske 0-55 20 tonnia

4 kommenttia:

 1. Helmitalon rakennuttaja Lahdesta kyselee,oletteko miettineet minkälaisen lämmönjakokeskuksen hankitte ja mistä ? oletteko hintoja kyselleet (paikalliset LVI-liikkeet vs. nettikauppa) ,otatteko 2 vai 3 piirisen ? Meillä olisi ajatus 3-piirisestä ,saisi kesälläkin pitää kosteat tilat pienellä lämmöllä ja ns. kuivat ilman lämmitystä.Kiitti vastauksesta etukäteen ja kiitti mielenkiintoisesta ja hyvästä blogista!

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys, emme ole asiaa juurikaan vielä ajatelleet. Mietimme Tehowatin hankkimista. Jollain messuilla Warmian kaveri aikoinaan selitti tuon, miten märkätiloissa voidaan pitää lämpö päällä ympäri vuoden ja muissa tiloissa kuivat tilat ilman lämmitystä.

  Mitä laitetta olette itse miettineet? Tehowatin hinta taitaa olla reilu 2k.

  VastaaPoista
 3. Yksinkertaisesti laittamalla muut termostaatit kiinni ja jättämällä pesutilan auki, edellyttäen että märkätiloilla on oma kierto. Ainakin meillä on näin helmitalossa. Vesikiertoisessa lattialämmityksessä kannattaa sitten varautua nauttimaan kylmistä lattioista jos haluaa säästää ilmalämpöpumpulla sekä takalla ja miksi ei haluaisi jos moiset asentaa. Sähkönkulutus myös kasvaa sähkökattilalla lämitettäessä reilusti jos haluaa pitää märkätilojen lattiat mukavan lämpiminä ja säätämällä huonetermostaateista huoneitten lämmön pienemmäksi.Jos taas haluaa säästää sähkön kulutuksessa huonetermostaatit Kannattaa pitää täysin auki ja säätää sisälämpötila Kattilan lämpökäyrien mukaan,tällöin kattila ei tee ylimääräistä työtä. Tällöin kovia pakkasia lukuun ottamatta lattiaan menevä vesi ei riitä tuomaan mukavan lämpöisiä pesuhuoneen lattioita. Meillä Sähkökattilalla lämpiävä 100m2 onnenhelmi tulee viemään noin 6000-7000kwh lämmitykseen ja kokonaiskulutuskin jää alle 10000kwh. Tuon lämmityksen osuuden saa varmaan helposti tuplaantumaan sähkökattilalla jos ei perehdy säätöihin sekä pitää huoneläpötilaa esim 21c sijasta 24c.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tiedosta, hyvä tietää :)

  VastaaPoista