perjantai 13. heinäkuuta 2012

Helmitalojen hinnat nousivat

Huomasimme tuossa, että Helmitalot ovat nostaneet hintojaan. He puhuivat nostopaineista jo silloin, kun itse neuvottelimme kaupoista. Viimeisen hintapäivitys on ollut vuonna 2010 ja toisaalta myös energimääräykset tiukentuivat nyt heinäkuun alussa.

Vertailun vuoksi nykyiset listahinnat Onnenhelmi 135 (135/120 m2):
Talo sisältäen perustukset: 158 200 eur
Maanrakennustyöt: 21 000 eur
Rahti: 3 500 eur
Yhteensä: 182 700 eur

Meillä jäi toimituksesta perustukset pois ja hyvitys oli 4800 eur.

Nyt voi olla iloinen, että teimme kaupat vuoden alkupuolella :) Hinnannousua meidän kohdalla olisi tullut 20 500 eur.

6 kommenttia:

 1. Moi!
  Kiinnostuneena ja mahdollisena tulevana Helmitalojen rakennuttajana lueskelen blogianne.
  Hinnat tosiaan nousivat kustannuspaineiden takia, tosin myös toimitussisältöön on tullut sellainen muutos, että hintaan sisältyy nyt vesikiertoinen lattialämmitys ja poistoilmalämpöpumppu, johtuen juuri noista energiamääräyksistä.

  VastaaPoista
 2. Kaapelit ja varaajan on voinut aikaisemminkin vaihtaa päikseen warmian vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Itse on vain maksanut lämmityslaitteen.
  Poistoilmapumput eivät montaa tonnia maksa eli hinnat ovat nousseet muutenkin. Tosin poistoilmalämpöpumppua harkitseville, kannattaa käydä esim lämpöpumput foorumilla lukemassa kättökokemuksia.

  VastaaPoista
 3. Meille tulee myös warmian lattialämmitys, lämmityslaite jää meidän ostettavaksi.

  VastaaPoista
 4. Täällä on kanssa helmitalossa warmian lattialämmitys. Kovaa pähkäilyä aiheutti lämmitysmuodon valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pähkäilyä tosiaan on aiheuttanut. Ollaan päätymässä luultavammin tehowattiin ja ilmalämpöpumppuun. Takka tulee noiden lisäksi.

   Poista
 5. Saman suuntaista tuli tännekin, harmittaa tosin kun ei tontille saanut 400m maapiiriä olisi tullut maalämpö suurinpiirtein saman hintaseksi. Tehowatti on varmaan se edullisin sähkökattila (myös asentaa) Jos sähkökattilan valitsee niinkannattaa miettiä tekisikö tekniseen tilaan ylimääräisen läpiviennin sokkelin ali jos joskus innostuukin jostain muusta lämmitysmuodosta.

  VastaaPoista