perjantai 30. marraskuuta 2012

Villan puhallus

Edellisessä postauksessa kerroimme, että lämmöt olisi päällä. Näin ei ollut vaan sisällä oleva tötterö kierrättää ilmaa. No tänään Helmitalolaiset kävivät puhaltamassa villaa yläpohjaan ja nyt on lämmötkin päällä :) Mahdollisesti ensi viikolla sisätimpuri tulisi tekemään väliseiniä.

Kävimme tänään tekemässä lumitöitä ja ainakin vielä pääsimme vähällä. Tosin nyt on sellainen lumipyry, että varmasti lumitöitä saa tehdä alvariinsa. Huomenna pitäisi käydä viemässä yksi peräkärryllinen rakennusjätettä kaatikselle ja täyttää sen jälkeen lasti käsiteltyä puuta seuraavaan keikkaa varten.

Nyt lämpimiä glögihetkiä!

8 kommenttia:

 1. missä vaiheessa tehdään ilmanvuotomittaus?

  VastaaPoista
 2. Tämä ei kuulu kauppahintaan ja emme ole ajatelleet teettää mittausta.

  VastaaPoista
 3. oletteko kyselleet mitä mittaus maksaa? Pääkaupunkiseudulla vuosi sitten hinta oli 500€ sisältäen ilmanvuotomittauksen aikana suoritetun lämpökamerakuvauksen. Ehdottomasti oli joka sentin arvoinen!!!

  VastaaPoista
 4. Tuota luokkaa oli mitä itse netistä löysin. Kiitos kommentistasi :)

  VastaaPoista
 5. ollos hyvä ;) ja n.500€ oli siis liikaa?

  laadunvarmistukseen Teillä on parempi keino? Kerro toki, tuo on havaittu niin hyväksi, että on tulossa pakolliseksi...

  VastaaPoista
 6. Talopakettitoimittaja tekee osaan nämä mittaukset. Täytyy kysellä heiltä, jos vaikka tekevät tähänkin kohteeseen. Ja aina voi toivoa, että joku noita tekevä sponsoroi mittauksen artikkelia ja mainostusta vastaan ;) Noita tarjouksia tulee jonkin verran maalämmöstä jne, mutta ei olla lähdetty kirjoittamaan artikkeleja, jos ei koske meidän taloa.

  Täytyy pistää joka tapauksessa harkintaan, jos talopakettitoimittaja ei sitä tee. Jotain referenssiarvoja on tiedossa heidän tekemistä taloista.

  Ja en tosiasn tiedä mitään parempia keinoja :)

  VastaaPoista
 7. Kysäisin Helmitalolta tästä mittauksesta ja teettävät sen. Arvot ovat liikkuneet 0,3-0,7 välissä. Aika näyttää mita mittaukset näyttävät.

  VastaaPoista
 8. Hieno homma! 0,3 on hyvä taso, 0,7 ei ole katastrofi varsinkin jos/kun mittaus tehdään ajoissa, eli silloin kun vielä pääsee korjaamaan vuotokohdat :D

  VastaaPoista