torstai 15. marraskuuta 2012

Talon pystytys

Aamu aukeni sateisissa merkeissä. Pari tuntia vettä tuli enemmänkin, mutta tästä ei ollut suurempaa haittaa talon pystytyksessä. Itse kömmin tontille puoli kahdeksan aikaan ja tällöin oli ensimmäisen seinäelementin nosto menossa.

Ensimmäinen elementti
Seinelementit olivat kontissa, mistä ne nostettiin yksitellen paikoilleen. Seinän päällä oli muovit, jotta sade ei pääse kastelemaan sisäseiniä.


Lisää seiniä
Takapihalta katsottuna.
Hieman yli yhdeksän kaikki seinät olivat paikoillaan.

Viimeinen seinä
Kattoristikoiden laitto paikalleen
Kattoristikot ja päädyt paikallaan
Tältä se nyt näyttää tässä vaiheessa, meidän Helmitalo - Onnenhelmi 135. Vielä on pitkä matka valmistumiseen, mutta tämä oli suuri askel ja mukava vaihe rakennusprojektissa. Sitä täytynee juhlistaa viikonloppuna :)

Aluskate laitettu
Kuva sisältä

11 kommenttia:

 1. Wau, iso askel projektissa! Onnitteluni! Meidän seinät tulivat elokuussa mutta te pääsette muuttamaan meitä ennen, säpäkkää toimintaa! :)

  VastaaPoista
 2. Siitä se sitten lähtee! Koska teidän pitäisi päästä muuttamaan valmiiseen kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, tossahan se lukeekin heti etusivulla. Aika nopee aikataulu teillä. Meidän srvioitu valmistumisaika on toukokuussa ja pakettihan meille tosiaan tuli viikko kaks sitten.

   Poista
 3. Kiitokset. Katsotaan tuota muuttoa, kun se on ajankohtainen. Sopimuksessa lukee tammikuun loppu ja siihen on mahdollisuudet vielä. Täytyy nyt ainakin vielä uskoa siihen :)

  Tsemppiä molemmille projekteihinne, tulemme seuraamaan niitä mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä projektiin!

  Meilläki tammikuun lopussa pitäisi olla muutto omaan Design Taloon..! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppi Marru teillekin. Olemme seuranneet blogianne jonkin aikaa :)

   Poista
 5. Me korkkasimme pienen pullon kuohuvaa ensimmäisen kerran kun saimme rakennusluvan, ja toisen kerran kun elementit olivat pystyssä tontilla :)

  Tuo on hieno hetki, muistan sen vielä. Toivottavasti talonne valmistuu aikataulussa. Kyllä meilläkin oli välillä usko mennä, mutta hyvällä loppukirillä talo oli muuttokunnossa helmikuun viimeinen päivä.

  t: Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä korkataan kuohuvaa tänään :) Ja täytyy myöntää, että hieno hetkihän tuo oli! Tuli niin hyvä fiilis pelkistä seinistä ;) Mietin heti, että täältä en lähde ikinä!

   Poista
 6. Tuli vielä tuosta pystytysvaiheesta mieleen, että ainakin meistä oma talo tuntui tuossa vaiheessa todella pieneltä, että miten sinne voisi mahtua keittiö+olkkari+makkari-pesutilat... Mutta hauskaa oli hahmotellessa, että tässä on mun keittiö, tohon tulee mun sänky ja tohon tulee mun amme... :D Ja kyllä ne kaikki huoneet ja kalusteetkin lopulta mahtui niiden neljän seinän sisään! :)

  t: Sanna

  VastaaPoista
 7. Katsopa, löysin sattumalta toiseen Perhosniityllä rakentavan blogiin! Hyvältä näyttää!
  Itse ahkeroimme naapurikujalla.
  http://raksamiehenvaimo.blogspot.com

  -Johanna

  VastaaPoista
 8. Kappas, harva se päivä siitä ohi ajetaan ;) Tsemppiä projektiin :)

  VastaaPoista