lauantai 21. tammikuuta 2012

Takkapohdintaa

Viime päivinä ollaan pyydetty tarjouksia paalutuksesta ja perustuksista. Aika masentavia hintoja verrattuna siihen, että tavalliset perustukset olisi sopinut tontille. Vielä on tarjouskierros kesken ja päätöksiä aletaan tekemään, kun kaikki tarjoukset on saatu. Tarjouksissa kannattaa huomioida, että osa hinnoista saattaa olla arvonlisäverottomia. Huomasimme yhdessä tarjouksessa, että perustuksien hinnoissa oli kyllä alvit, mutta paalutuksen hinnoissa taas ei. Näyttää siltä, että kyseinen yritys ei tule ainakaan saamaan meiltä tilausta. Muissa saapuneissa tarjouksissa kaikissa oli merkattu alvit esimerkillisesti.

Tänään käytiin katsomassa TakkaCenterin takkoja Hyvinkäällä. Mieluisia vaihtoehtoja oli kaksi. Alvari ja Elisa. Pyydettiin tarjous samalla molemmista. Alvari oli 5830 € (Mattakromi luukku, lankavetimet, tuplakierto, kesäpelti, hormi Schiedel Isokern, sisään kannettuna ja asennettuna). Elisa 6960 € (sama toimitussisältö kuin Alvarissa). Elisassa eniten miellytti isot takkaluukut. Laatat olisivat Pukkilan Metropolitan Antracite 320x750. Tarjouksista puuttui juuripellitys katolle, (arvioitu hinta 350-500€) sekä takan eteen asennettava laatoitus, pellitys tms. Meitä miellyttäisi laatoitus, mutta jäimme miettimään minkä näköinen se olisi tuollaisessa jossa kulmaluukku. Varsinkin Elisa on sen verran masiivinen, että laatoitus tulisi ulkokulmasta aika pitkälle. No mietitään asiaa ja visioidaan. Toinen vahva suosikki on Tiilerin funkkis Pikku-Jussi. Siitä pyydetään tarjous Rakenna- ja remontoi messuilla 27.1-29.1.


Elisa, Metropilitan Antracite laatalla
Alvari

Metropolitan Antracite

Lankavedin

4 kommenttia:

 1. Teillä on hyvä maku!

  TakkaCenteriltä saa todella hyvää palvelua, siellä jaksetaan vastata tyhmiinkin kysymyksiin ja kuunnella, kun asiakas seilaa edes ja takas laattavalintojensa kanssa. Emme olleet koko päivää läsnä, kun omaa takkaamme asennettiin, mutta ukot olivat mukavia ja rentoja. Saivat koko komeuden, takka+hormi+piippu kahdeksassa tunnissa kasaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)
  Itseasiassa alettiin tutkia Alvaria tarkemmin kun luettiin teidän blogia. Olin aluksi itse sitä mieltä, että takka pitää muurata tiilistä paikan päällä. En tiedä miksi :) Mutta komea on tuo Alvari. Saa nähdä saadaanko siihen hintaan, että budjetti kestää. Palvelu oli todella hyvää. Annettiin hyvin vaihtoehtoja ja kerrottiin, että mikä maksaa mitäkin.

  VastaaPoista
 3. Miksi haluatte tuon takkaluukun kulman noin raskaalla rakenteella? kun sen saisi melkeinpä lasilla. Katselkaa esim sparthemin, schmidtin ja brunnerin takkoja.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä. Katselemme takkavaihtoehtoja.

  VastaaPoista