perjantai 13. tammikuuta 2012

Sisustusmateriaalivalintoja

Lähdimme aamu seitsemältä kohti Kylmäkoskea, tarkoituksena käydä Helmitalolla juttelemassa talokaupoista. Tämän jälkeen jatkaa matkaa Viialan Rakennustarvikkeeseen valitsemaan sisustusmateriaaleja ja sen jälkeen vielä PM kalusteeseen pyytämään tarjousta keittiöstä. Toinen mahdollinen kiintokausteiden toimittaja Kalustetuote Eerola jäi aikataulullisista syistä ensi kertaan.

Helmitaloilla kävimme läpi kauppasopimuksen sisältöä ja muita avoimia kysymyksiä. Helmitalon Minna Virta osaa kyllä asiansa ja häneltä on saanut aina apua tarvittaessa. Sama palveluhenkisyys jatkui edelleen. Toimitusjohtaja Heimo Hirvonenkin piipahti paikalla kiireiltään. Saimme sopimusluonnoksen kotiin luettavaksi ja eiköhän ensi viikolla voida allekirjoittaa sopimus. Toiminta on ollut erittäin joustavaa, pikkuasioista ei nipoteta. Muuttosuunnitelma omaan "omikseen" on näillä näkymin tammikuussa 2013:) Odottavan aika on pitkä, mutta paljon on vielä tehtävälistalla.

Viialan Rakennustarvikkeessa palvelu oli myöskin erinomaista. Talopakettiin sisältyvä perusvalikoima on kohtuullisen kattava ja liikeestä saa myös paljon muitakin vaihtoehtoja. Sielläkin vierähti useampi tunti...

Päädyimme alustavasti seuraaviin sisustusmateriaalivalintoihin.

Laminaatti (jalkalistat petsattu musta):
Vitality Diplomat 585, Grey Oiled Oak
S, PH, KHH, WC lattialaatta:
Sicily Antracite 10x10
PH, WC seinälaatta (vaakaan):
Abonbado Loimu 20x30
PH, WC seinälaatta tehosteraita (suihkujen taaksen, erillisen WC:n pöntön taakse, vaakaan):
Termas Negro 20x30
Keittiön välitilan laatta:
Pukkila Fiesta 10x10
Tuulikaappi lattialaatta:
Upofloor Alppi Eternity Nero 30x30
Sisäkatto:
MDF paneeli hopeasaarni

Seinät maalataan jollain valkean sävyisellä maalilla, sillä tapetteja emme halua. Sävystä ei ole vielä tietoa, täytyy hieman tutkia värikarttoja. Oletettavasti muutenkin mieli saattaa muuttua tässä matkan varrella ja joitakin muutoksia valintoihin saattaa tulla.

Kävimme myös PM kalusteella katsomassa kiintokalustevaihtoehtoja. Saamme sieltä tarjouksen parin viikon kuluttua. Keittiön kaappeihin halusimme hieman muutoksia, mm. "apteekkikaapin" vedettävillä laatikoilla. Lisäksi katsoimme tuulikaappiin liukuovikaapistoa. Tulemme pyytämään tarjouksen myös Kalustetuote Eerolalta. Kiintokalusteista laitamme lisää tietoa, kun olemme saaneet molemmilta toimittajilta tarjoukset.

Meillä oli mukava päivä, vaikka venyikin matkoineen hieman pitkäksi :)

Ensi viikolla tapaamaan vastaavaa mestaria satojen kysymyksien kera. Tarkoitus myös miettiä tarkempaa rakennusaikataulua. Helmitalon lattiavalut tehdään näillä näkymin kesäkuussa, joten maanrakennustyöt ja perustukset pitäisi tehdä viimeistään toukokuussa. Näin ollen rakennuslupa pitäisi hakea huhtikuun alussa. Ja tonttikaupat taas pitäisi tehdä ennen sitä. Kiire tässä lopulta tulee vaikka aikaa muka on jäljellä. Tarjoukset maanrakennustöistä, paalutuksesta ja perustuksista on kyllä jätettävä tammikuun aikana. Muutamilta toimittajilta olemme tarjouksia jo pyytäneetkin.

Loppuun voisi todeta, että epätietoisuus rassaa välillä. Koti Lahelaan blogin Harria lainatakseni:
"Hanki lehmän hermot, sillä niitä tulet tarvitsemaan. Ja paljon".

6 kommenttia:

 1. "Tarjoukset maanrakennustöistä, paalutuksesta ja perustuksista on kyllä jätettävä tammikuun aikana."

  Olette näköjään hivenen minua edellä suunnittelussa, vaikka keväällä minäkin yritän päästä rakentamisessa alkuun, ja itselläni - sen jälkeen kun rakennuslupa on toivottavasti maalis-huhtikuussa saatu, on ensimmäinen soitto maanrakennusyrittäjälle, joka kaivaa kuopan kellarille. Pois kuskataan ehkä noin 300 kuutiota savimaata. Sitten tarvitaan pohjalle mursketta kapillaariseen kosteuskatkon tekoon, ja siinä vaiheessa pitää lyödä paalut maahan.

  Tähän asti on omat suunnitelmat suht selvät, mutta paalutusurakoitsija on ainakin itselläni hakusessa. Täytyykin seurata teidän kokemuksia, että mitkä paalut (teräs vai teräsbetoni) valitsitte, ja miten homma onnistui ja mitä se maksoi (paalut+paalutustyö).

  Teidän aikaisemmassa blogipäivityksessä lukee, että vaihtoehdot ovat teillä tässä vaiheessa teräsbetonipaalut (kansankielessä kait betonipaalut?) ja pientalorakentamisessa voi käyttää myös esim. Ruukin teräspaaluja, ja itse olen kallistumassa näiden kannalle. Meillä myös lähtötilanne kellarin kanssa sikäli erilainen, että paalut lyödään kuopan pohjalle noin 2-3 metrin syvyydessä, ja se käy näppärämmin sillä pienellä teräspaalutuskoneella, joka lasketaan kuopan pohjalle Hiabilla. Tai jos ei tämä onnistu, sitten pitää kaivaa 45-asteen luiska, jota pitkin paalutuskone pääsee montun pohjalle.

  Teräspaaluja tarvitaan lukumääräisesti aina vähän enempi kuin betonipaaluja, joka kantaa paremmin, mutta betonipaalujen paalutuskone on taas aivan järkyttävän suuri? Ehkäpä sellainen teidän tontille kuitenkin pääsisi hommiin ilman, että täytyisi pelkästään sitä konetta varten rakentaa joku erityisvahva ajoura paksulla sepelikerroksella?

  VastaaPoista
 2. Juu meillä on todellinen aikataulu vielä avoin. Vanhan asunnon myynti pitäisi saada ensin alta pois. Jos se viivästyy, tulee koko projekti varmastikin myöhästymään. Muiden blogeihin ja kokemuksiin perustuen maanrakennustyöt ja perustukset kannattaa varata hyvissä ajoin. Seuraamme myös innolla teidän blogia ja tsemppiä projektiin :)

  VastaaPoista
 3. Kuuluivatko nämä valintanne talopaketin valikoimaan? Me etsimme parhaillaan tonttia ja Helmitalo on mielessä rakentaa. Olipa mukava löytää uusi blogi Helmitalon rakentamisesta! T. Mia

  VastaaPoista
 4. Juu kuului paitsi tehosteraita. Perusvalikoimaa on jonkin verran ja voi myös valita muitakin, maksaa vain erotuksen verran lisää suoraan Viialan Rakennestarvikkeelle. Sama juttu on keittiökalusteissa, kahdesta paikkaa voi valita perusvalikoiman tuotteista ja tarvittaessa erotus maksetaan suoraan keittiöliikkeelle.

  Ja kyllä se tontti vielä löytyy, tsemppiä teidän tulevalle projektille.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, kiitos vastauksesta! Valmistaloja katsellessani olen vähän pelännyt sitä, että perusvalikoima ei miellytä silmää ja sen myötä tulisi lisäkuluja, mutta nämä teidän valintanne ovat ihan minunkin makuuni. Huoli taitaa siis suurimmaksi osaksi olla turha. T. Mia

  VastaaPoista
 6. Yleensä talovalmistajilta saa listan tai kuvaston perusvalikoimasta. Helmitaloilla on esim. lista missä on eri laatta- ja laminaattivaihtoehtoja, jotka kuuluvat perusvalikoimaan. Sama juttu koskee keittiön kalusteita. Näitä joutuu katsomaan sitten toimittajien sivuilta, mutta aika helposti löydettävissä.

  VastaaPoista