keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Pihasuunnitelma ja muuttopuuhat

Ollaan viikonloppuna muutettu Vihtiin. Olihan urakka, mutta nyt on tavarat paikoillaan ja muuttolaatikot haettu pois nurkista kuleksimasta :)

Pihasuunnitelma tuli viime viikolla postissa. Olin iloisesti yllättynyt. Oli sellainen jota toivoin, asiat paikoilleen sijoitettuna. Ei ollut joka paikka täynnä istutuksia vaan sopivasti siellä täällä. Tykkään, että takapihalla on nurmikkoa jossa oleskella, vaikkakin ruohonleikkuria tarvitaan enemmän.


Pihasuunnitelma

Lyhykäisyydessään suunnitelma on tällainen:

Takapihalla nro 8, Hedelmäinen hevosenkenkä johon tulee meidän omenapuu, luumupuu, kirsikkapuu ja marjat. Nro 7, kiviasetelma johon kiviä kekoon, katajaa ja kivikkokasveja. Nro 9, tuijaa portaiden viereen. Nro 10 ja 6, muurialtaat johon lehti-ja havupuuta sekä kukkia. Nro 5, kolmio perennapenkki. Nro 4, liuskekivilaattaa kävelyreitille. Nro 2, kiveys ja kahvittelu alue. Nro 1, perennapenkki sisäänkäynnin edustaan. Nro 11, pallotuijaa. Nro 12, kiveys jätekatoksen alle. Nro 3, syyshortensiaa. Nro 13, pensasaita jota vielä mietitään mitä se voisi olla. Ehdotuksena marja-aroniaa.
Joitain muutoksia saatetaan itse tehdä kasvien suhteen. Ja minut tuntien se muuttuu moneen kertaan :)

3 kommenttia:

 1. Kivalta vaikuttaa :) Marja-aroniasta saa suht hyvää lettuhilloa, mut muuten on sotkuinen pensas. Meillä oli aikoinaan sitä leikkitiellä ja ne marjat sotki kulkureitit. Ilmeisesti siis tippuneita, lintujen puoliksi syömiä tms.

  VastaaPoista
 2. Minäkin haluaisin kovasti ainakin kahdelle tontin sivulle aronia-aidan. Aroniassa on niin kaunis syysväri.

  t: Sanna

  VastaaPoista
 3. Meilläkin kokemuksia marja-aroniasta. On kyllä sotkuista puuhaa. Tekee valtavasti marjoja. Siksi mietityttää koko tontin ympäri laittaa. Ehkä päädytään johonkin marjattomaan versioon kuitenkin.

  VastaaPoista