torstai 1. maaliskuuta 2012

Tonttikauppoja ja pankkeja

Tänään meillä oli varattu päivä pankki- ja tonttiasioille. Se ei kuitenkaan alkanut ihan kuten Strömsössä. Meillä oli tarkoitus mennä pankkiin tekemään asuntokaupat nykyisestä asunnosta klo 10 aamulla, mutta klo 9 kuulimme, että osakekirjat eivät olleet saapuneet pankkiin perille...Tässä vaiheessa, jos hermostumisia laskettaisiin, Sami olisi saanut tukkimiehen kirjanpitoon piiitkän viivan :) Siinä sitten otettiin pari välipuhelua puolin ja toisin. Osakekirja oli jossain matkalla postissa. Uusi aika sovittiin klo 14. Klo 12 oltiin omassa pankissa ja siellä kaikki meni nappiin. Klo 12.50 vielä metsästettiin osakekirjaa toisen osapuolen pankissa kissojen ja koirien kanssa ("Menikö meidän sovitut tonttikaupat nyt mönkään?" "Me tarvitaan ne rahat"). Osakekirja saapui onneksi ajoissa klo 14 kaupantekotilaisuuteen ja päästiin jatkamaan alkuperäisessä suunnitelmassa. Huh mikä helpotuksen huokaus...

Vihdin kunnalla käytiin allekirjoittamassa tontin kauppakirjat ja ajeltiin tontille. Ihana luminen maisema. Meidän oma tontti. Rakkautta ensisilmäyksellä ;) Naapuritontille oli jo noussut talo. Kiva! Nyt voi sanoa, että on helpottunut olo. Kaikki onneksi meni lopulta hyvin, vaikka aamulla ei siltä näyttänyt. Nyt tutustutaan lainhuutomenettelyyn ja panttikirjojen hakuun.


tontti 1.3.2012

2 kommenttia:

  1. Pitäähän sitä vähän jännitystä olla:) Meilläkin oli kesällä jännät paikat. Sovimme juhannuksen alle kaupanteon (siis me myimme osakehuoneiston) pankki oli menossa kiinni ja ostajan shekki piti lunastaa...kello tikitti ja lakinaiselle tuli kiire, 15.59 taisi shekki olla tarkistettu ja kaupat varmistui. Huokaus ja sitten juhannuksen viettoon velattomana;)
    Nyt mekin odottelemme maaurakoitsijan tarjousta. meillä käytännössä on vain yksi vaihtoehto, mutta ihan ok hintainen, ainakin puhelimessa.

    VastaaPoista
  2. Loppu hyvin, kaikki hyvin :) Epäilen, että tuo ei ollut ainoa jännityksen kohde tällä taipaleella. Mietityttää noi aikataulutukset tulevaisuudessa...Eiköhän niistäkin selvitä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

    VastaaPoista