lauantai 11. helmikuuta 2012

Keittiötarjous

Eilen saimme keittiötarjouksen PM kalusteelta ja kuvia sähköpostiin. Olipa kivan näköinen keittiö :) Aluksi jännitti kuinka kallista muutoksista tulisi. Halusimme jääkaapin ja pakastimen samalle seinälle. Niiden viereen korkea komero ulosvedettävillä laatikoilla. Lisäksi samalle seinälle lisättiin yksi laatikosto ja yläkaappi. Toiselle seinälle päädyttiin laittamaan ylä- ja alakaapit/laatikostot koko seinälle. Ei siis korkeita komeroita. Näkyvin osin keittiön kaapin rungot ovat tumma pähkinä. Ovet Kensapuu Lyyra valkoinen kiiltävä. Tasot tumma pähkinä. Tuon tason värin haluaisimme muuttaa vielä wengen-väriseksi. Keittiön kuvat ovat oikeasti peilikuvia, mutta ne on helppo muuttaa oikeaksi. Keittiön muutoshinnaksi tulisi näillä valinnoilla 1323 eur vakiotoimitukseen verrattuna.

Lyyra ovi malli
Taso savu sauvapähkinä 4250U
Taso wenge 4390U


Keittiön kalusteiden kuvat, muutetaan peilikuvaksi:Khh:n siivouskaappi muutettiin pyykkikaapiksi ja lisättiin kaappiin kaksi korkeaa koria. Lisäksi tuli silityslauta ikään kuin laatikosta esiin vedettäväksi. Runko valkoinen, ovet Lyyra valkoinen matta, taso tumma pähkinä (muutetaan wengeksi). Muutoshinnaksi tulisi 130 eur.

Tuulikaappiin liukuovikomero tumma pähkinä kolmella ovella, joista kaksi ovea tumma pähkinä ja yksi kokolasinen. Ei jakolistoja. Siivouskaappi siirrettiin tähän komeroon. Tuulikaapin muutoshinnaksi tulisi 800 eur. Valolippa kolmella spotilla tekisi 100 eur lisää.

Wc:n laatikosto valkoinen kosteudenkestävä melamiini, ovet Lyyra valkoinen. Allas clever 600.
Vetimet kaikissa rst puomivedin. Laatikoissa laatikon levyiset, ovissa hieman lyhyemmät. Vakiotoitoimitukseen kuuluu allas, hana ja peilikaappi. WC:n lisähinta olisi 472 eur. Tämän luultavasti jätämme ainakin välin ja katsomme muualtakin vaihtoehtoja.

Makuuhuoneisiin ei tulisi muutoksia. Rungot valkoista melamiinia ja ovet Lyyra valkoinen maalattu 201. Vetimiksi rst-puomi.

Hiihtolomalla olisi tarkoitus käydä toisessakin keittiöliikkeessä katsomassa heidän vaihtoehdot. Tämä keittiö miellyttää meitä, mutta pidetään mieli avoimena :)

8 kommenttia:

 1. Kuinka leveät vetolaatikot tuohon lieden viereen tulee? Voisiko yhteinäiset, leveämmät laatikot tarjota enemmän säilytystilaa? Vaikka sehän makuasia :) Meille tulee ikkunan alle metrin levyiset vetolaatikot, koska 200cm ei ollut järkevästi jaettavissa kolmella, ja neljä 50cm leveää laatikkoa olisi ollut sekava. Saadaan hankkia muutama lokerikko, jotta saadaan pidettyä kokkausvälineet järjestyksessä :D

  VastaaPoista
 2. Minäkin muuttaisin kaikki kaapit vetolaatikoiksi. Varsinkin tuon altaan alla eli roskiskaapin. Se on tosi kätevä vetolaatikkona. Meillä oli edellisessä asunnossa sellainen joka liukuin kokonaisuudessaa ulos. Epäilin kestävyyttä, mutta hyvin kesti. Vetolaatikot on hyviä tavaran kerääjiä ja meillä 80cm oli isoin. Tukeva kyllä. Suosittelen siis vetolaatiokoita. Lieden viereen voisi tulla yhtenäinen vetolaatikko. puukauhat, puukot, nuijat..saa sitten ylimpään kätevästi sekaisin:) Apteekkarin kaappi?
  Mikä tuo pitkä systeemi on,tuossa jää-pakastin kaappien vierellä?

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Kiva kun joku jaksaa pohtia meidänkin keittiötä :) Lieden viereen tulee 40 cm ja 50 cm laatikostot. Kapeampi ajateltiin haarukoille yms tavaroille. Leveämpi kattiloille. Vakiona ei 90 cm laatikostoa saa, siksi mietittiin näin. jääkaappi- pakastin seinällä korkea komero sisältää ulosvedettäviä laatikoita jossa ajateltiin säilyttää kuiva-aineita. Vähän kuin apteekkikaappi, mutta ei niin että sisukset tulevat ulos oven mukana. Samaisella seinällä olisi ehkä viisainta todella laittaa alakaapin tilalle laatikostot. Roskiskaapin halusin ovilla, koska meillä nykyisessä asunnossa on tuollainen laatikkosysteemi ja on aika heppoinen ja nyrjähtää helposti sijoiltaan jos vähänkin painaa. Roskissangon mekanismi tulee kiinni kaapin runkoon joka sitten vedettävissä ulos kaapista. Jäämme siis vielä miettimään keittiön laatikostoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ulos vedettävä korkea komero on niiiin kiva! Tv-kokki Rachel Raylla on sellainen ohjelmansa lavasteissa, ja kateellisena katselen, kun se aina kätevästi napsii sieltä kaikkia mausteita ja kuiva-aineita :D

   Vetolaatikot on kyllä ihan parhaita. Sanoo pätkä, joka ei yllä kunnolla kuin yläkaappien ensimmäiselle hyllylle :)

   Poista
 4. Keittiön suunnittelu on haastavaa,mutta kivaa! Itsekin odottelen viimeisiä kuvia keittiö firmasta. Olen taas vähän tylsä (mut käytännöllinen:) eli 50cm vetolaatikkoon ei mahdu kattiloita kuin se yksi, vierekkäin ei kahta mahtu(kansineen). mut jos sinne toiselle seinälle tulee myös kattila paikkoja, voisi tuossa olla "käyttökattilat" ja kipot+ pannun aluset, eli ne muutamat mitä oikeesti käytetään ja muut "tuppervaarat" sitten toisella seinällä. Onko noi kaappirivit yhtä pitkiä? Minä tykkään symmetriasta ja kauan tein töitä,että sain kaapistot sellaiseksi,että ne miellyttää symmetriaa haluavaa silmää. Meille tulee kaikki kaapit ja laatikostot 60cm leveitä. Meillä on myös keittiö noin kahdessa rivissä kuin teilläkin. yhden rivin pituus on meillä muistaakseni sen 3m.

  VastaaPoista
 5. Meillä hellan ja vesipisteen paikka on vakio jota ei voi siirtää. Siksi joudumme laittamaan hellaseinälle tuon 40 cm + 50cm laatikostot. Toiselle seinälle aloimme tosiaan pohtimaan tuota laatikostoa kaapin tilalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäys vielä, Molemmilla seinillä "kaappitilaa" on kolme metriä.

   Poista
 6. Teidän postauksen ansioista hoksasin meidän mikro ongelman:) Eli rupesin miettimään meidän keittiötä ja tajusin et meidän mikro on nurkassa, seinän vierellä aukeamassa väärään suuntaan.

  VastaaPoista